Баштанський сирзавод отримав сертифікат Халяль

ПАТ «Баштанський сирзавод», що входить до Групи компаній «Молочний альянс», отримав дозвіл на експорт своєї продукції до країн арабо-мусульманського світу. Сертифікат виданий Центром Дослідження і Сертифікації Халяль «Альраїд» терміном на 1 рік і дає дозвіл мусульманам всього світу вживати в їжу всі асортиментні позиції торгової марки «Славія».

«Баштанському сирзаводу вдалося отримати Сертифікат Халяль завдяки тому, що в їх продукції відсутній сичуг — молокозсідальний фермент тваринного походження. В процесі виготовлення продукції під брендом „Славія“ використовується виключно молокозсідальний фермент мікробіального походження», — підкреслила головний технолог АТ «Молочний альянс» Ольга Степаненко.

Умови для отримання Сертифікату Халяль досить складні: компанія-виробник перш за все повинна відповідати низці вимог. Зокрема, мати відповідні ліцензії Міністерства охорони здоров’я і демонструвати повну прозорість у виробництві харчових продуктів. Окрім цього, Комітет з контролю за дотриманням стандартів Халяль повинен мати можливість без перешкод та у будь-який час відвідати виробничі цехи підприємства для підтвердження відсутності протиріч нормам ісламського права у питанні виробництва продуктів харчування.